Новини підприємства

Технічне регулювання – як ефективний механізм підвищення конкурентоздатності та економічного зростання

 

З метою підтримки інформаційно-просвітницької кампанії Мінекономіки для підвищення рівня інформованості бізнесу щодо змін у сфері технічного регулювання днями у ДП «Львівстандартметрологія» відбувся вебінар, темою якого стало: «Технічне регулювання – ефективний механізм підвищення конкурентоздатності та економічного зростання для підприємств України».

З привітальним словом до учасників заходу звернувся генеральний директор ДП «Львівстандартметрологія» Андрій Слюз, наголосивши, що після підписання Угоди про асоціацію з ЄС Україна прагне приєднатися до європейського співтовариства, тож цілком логічно, що «ми повинні гармонізувати свою систему технічного регулювання з європейською».

Він також підкреслив, що сфера технічного регулювання вимагає сьогодні зміни філософії та ставлення до бізнесу, вироблення та дотримання таких технічних норм, які мають відповідати не лише міжнародним/європейським стандартам, але й бути екологічними, безпечними, стати підґрунтям сталого економічного розвитку та основою конкурентоздатності економіки.

«Відтак вдвічі приємніше констатувати, що цей захід відбувається на базі нашого підприємства – ДП «Львівстандартметрологія». Адже попри те, що ми вже багато років на ринку, усі новаторські та сучасні течії і напрямки не є нам чужими. Ми йдемо в ногу з часом, а подекуди навіть хочемо випередити його», - наголосив Андрій Слюз.

В процесі самого вебінару спікерами заходу виступили представники керівної ланки ДП «Львівстандартметрологія», які окрім іншого розглянули питання розроблення та впровадження систем управління на підприємствах Західного регіону України, зокрема й в розрізі протидії корупції. Піднімалися також питання можливості ДП «Львівстандартметрологія» надання послуг з оцінки відповідності продукції та послуг, проблемні питання у сфері сертифікації будівельних матеріалів, виробів та конструкцій.

Окрім іншого учасники заходу обговорювали:

- діяльність випробувальної лабораторії ДП «Львівстандартметрологія» щодо проведення оцінки відповідності продукції;
- особливості організації метрологічних робіт в ДП «Львівстандартметрологія» під час пандемії COVID-19;
- організацію метрологічного обслуговування лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я під час пандемії COVID-19;
- стандартизацію в Україні: технічні умови – один з видів нормативних документів і вимоги до них.

Напишіть нам