Управління якістю

На базі ДП «Львівстандартметрологія» працює Орган сертифікації системи управління (ОССУ), який виконує роботи з сертифікації:

  • систем управління якістю;
  • систем екологічного управління;
  • систем управління охороною здоров'я та безпекою праці;
  • систем управління безпечністю харчових продуктів;

У своїй роботі ОССУ керується принципом неупередженості та відповідає за свої рішення щодо надання, підтримування, розширення, скорочення, призупинення або скасування сертифікації. Зобов’язання стосовно забезпечення неупередженості ОССУ затверджені Політикою в сфері якості ДП "Львівстандартметрологія" та Декларацією персоналу Органу сертифікації.

Для проведення сертифікації системи управління до ДП «Львівстандартметрологія» необхідно подати заповнену заявку та опитувальну анкету встановленого зразка:

Вартість робіт по сертифікації систем управління підприємств визначається на підставі граничної трудомісткості робіт та затверджених методик розрахунку вартості робіт з сертифікації.

Вартість робіт із сертифікації системи управління залежить від тривалості аудиту заявника. При визначенні терміну аудиту в ОССУ запускається час, який необхідний для планування, а також для цілковитого й результативного завершення аудиту системи управління. При складанні нормативу трудомісткості робіт враховують такі аспекти:

  • вимоги стандарту на систему управління;
  • розмір організації заявника та кількість філій;
  • складність виробництва (послуг) заявника;
  • залучення зовнішніх виконавців;
  •  результати попередніх аудитів.

Під час проведення процедури сертифікації персонал ОССУ керується відповідними методиками щодо перевірки та оцінки системи управління. 

Впровадження на підприємстві сучасних систем управління сприяє:


• стабільному випуску продукції високого рівня якості;
• пiдвищенню довiри споживачiв до якостi продукцiї пiдприємства та розширенню ринків збуту;
• успіхові в тендерах та полегшенню укладання договорів (контрактів) на поставку продукції;
• покращенню відносин із замовником, громадкістю, міською владою та пiдвищенню iмiджу пiдприємства;
• випуску безпечної харчової продукції;
• визначенню найбільш раціональних методів контролю за забрудненням;
• зменшенню ризику вiдповiдальностi за забруднення;
• можливостi коригувати свою дiяльнiсть до того, як буде нанесено шкоду навколишньому середовищу;
• появі додаткових можливостей для інвестування;
• можливості подолання нетарифних бар'єрів для просування продукції пiдприємства на свiтовий та європейський ринки;
• використанню у рекламі продукції підприємства, посилань на наявність сертифікатів на систему управління якістю, систему управління безпечністю харчових продуктів та систему екологічного керування.

Необхідність створення систем управління

В умовах ринкової економіки успішна діяльність будь-якої компанії можлива лише в тому випадку, коли вироблені нею продукція та (або) послуги:
•    відповідають чітко визначеним потребам, середовищу застосування і призначення;
•    мають необхідні споживчі властивості;
•    відповідають діючим (прийнятим, погодженим) нормативним документам;
•    відповідають чинному законодавству та іншим вимогам суспільства;
•    пропонуються покупцеві за конкурентоспроможними цінами;
•    обумовлюють одержання прибутку.

Як досягти цього? 

Міжнародні стандарти серій ISO 9000, ISO 14000, ISO 22000, ISO 45000 дають на це питання однозначну відповідь - необхідно створювати системи управління, під якими розуміємо сукупність організаційної структури, методик, процесів і ресурсів.

Система управління якістю (СУЯ) підприємства будується з урахуванням головної умови, згідно з якою для досягнення вищезазначених цілей необхідно організувати діяльність так, щоб тримати під контролем усі технічні, адміністративні та людські чинники (ресурси), що впливають на якість продукції і послуг. Управління якістю повинно бути орієнтоване на виявлення, скорочення, усунення, а головне, своєчасне запобігання випуску продукції незадовільної якості.

СУЯ фірми значно впливає на результати цінової і нецінової конкуренції, а також забезпечує можливість зниження собівартості виробленої продукції. Дієва та ефективно діюча система управління якістю здатна виявити й оцінити наслідки, усунути, а головне, попередити появу непродуктивних втрат і дефектів у всіх сферах діяльності компанії. СУЯ орієнтується на виявлення причин дефектів і недопущення їх у майбутньому фахівцями підприємства.

СУЯ також надає впевненість вищому керівництву в тому, що діяльність організації навколо є оптимальною, і забезпечує керованість характеристиками продукції чи послуг, які надаються. Наявність у фірмі ефективної системи дозволяє реагувати на різні вимоги ринку, забезпечувати запас стійкості та завойовувати нові ринки.

Сертифікація системи управління - шлях до підвищення якості та конкурентоспроможності продукції та послуг.

Порядок розгляду апеляцій, скарг і спірних питань
Порядок сертифікації системи управління
​​​​​​Правила визначення трудомісткості, тривалості та вартості робіт із сертифікації систем управління
Правила використання клієнтами сертифікатів і знаків сертифікації систем управління

Останні новини

25.04.2024
Новини підприємства
УВАГА! КОНКУРС! Запрошуємо взяти участь молодих фахівців, студентів, науковців України, що навчаються, працюють у сфері метрології у І Європейському конкурсі найкращих молодих метрологів України

    25–27 червня 2024 року в м. Івано-Франківськ відбудеться І Європейський конкурс найкращих молодих метрологів України.
    Співорганізаторами та…

Детальніше
16.04.2024
Новини підприємства
Колектив ДП "Львівстандартметрологія" долучився до підтримки ЗСУ - відео

   У команді, яка безпосередньо доправила волонтерську допомогу бійцям на передову, був генеральний директор Андрій СЛЮЗ та заступник з питань…

Детальніше
11.04.2024
Новини підприємства
Разом до перемоги!

Автомобіль Nissan Navara та необхідне спорядження, що куплені за кошти колективу ДП «Львівстандартметрологія», доставлені на фронт, де зараз перебуває…

Детальніше
Напишіть нам