Новини

29.04.2025
Новини підприємства

З 1 травня 2025 року набирає чинності новий стандарт: ДСТУ 7517:2024 Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови (на заміну ДСТУ 7417:2014). ДСТУ 7517:2024 поширюється на хліб (готові вироби, вироби готові заморожені, напівфабрикати заморожені  (тістові та високого ступеня готовності )) із пшеничного борошна різних сортів чи їхньої суміші або готових борошняних, зернових сумішей у різних співвідношеннях з використанням іншої сировини. Також з 1 травня 2025 року змінюються вимоги до укладання, зберігання і транспортування виробів хлібобулочних відповідно до вимог: ДСТУ 7046:2024 Вироби хлібобулочні. Укладання, зберігання і транспортування (на заміну ДСТУ 7046:2009). Щодо придбання стандартів звертайтесь: Фонд нормативних документів ДП «Львівстандартметрологія» м. Львів, вул. Князя Романа, 38, к.307, тел. (032) 261-61-77 E-mail: fond.semesta@gmail.com

Детальніше
23.04.2025
Новини підприємства

У  відповідності до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» повірка лічильників гарячої та холодної води зазвичай здійснюється не рідше ніж один раз на 4 роки власниками цих лічильників. Замовити цю послугу можна у Дрогобицькому відділенні ДП «Львівстандартметрологія», яке має всі відповідні дозволи та повірочне обладнання.  Повірка водяних лічильників без демонтажу здійснюється за допомогою спеціального повірочного обладнання – переносних проливних установок (АС-П). Дане обладнання підключається до трубопроводу шляхом приєднання шланга до крана/змішувача, після чого йде пролив води, яка протікає через водолічильник  та повірочну установку АС-П.  Результати повірки фіксуються фотокамерою, що унеможливлює їх випадкове чи свідоме спотворення. Як ми працюємо (етапи): Заявка: Залиште заявку за тел.: (096) 55-893-55 або за адресою: м. Дрогобич, вул.Б.Лепкого, 10. Узгодження термінів повірки  - по телефону у зручний для Вас час. Приїзд персоналу: Фахівці…

Детальніше
15.04.2025
Новини підприємства

Фібриляція шлуночків серця − найчастіша причина раптової зупинки серця у дорослих. Первинні реанімаційні заходи (масаж серця і штучне дихання) у таких хворих не можуть перевести фібриляцію у нормальний ритм. Лише своєчасна (рання) дефібриляція є єдиним шансом відновити гемодинамічні ефективні серцеві скорочення і врятувати хворого із зупинкою кровообігу від неминучої смерті. Своєчасна дефібриляція – це дефібриляція, яка здійснена впродовж перших 5 хвилин після виникнення кардіальної катастрофи. З кожною хвилиною затримки шанси на виживання падають на 10 - 15 %. Після 7 - 10 хвилин з моменту виникнення фібриляції повернути пацієнта до життя стає, практично, неможливо. При електричній дефібриляції, через тіло хворого по двох розташованих на грудній клітці електродах пропускається короткий (до 0,01 секунди) електричний розряд високої напруги (до 7000 В), що дає можливість відновити нормальний серцевий ритм. Для проведення цієї маніпуляції застосовують спеціальний прилад – електричний…

Детальніше
07.04.2025
Новини підприємства

Випробувальний центр (ВЦ) Рівненської філії ДП «Львівстандартметрологія» акредитований в Національному агентстві з акредитації України (НААУ) відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019. Основною діяльністю лабораторії є проведення випробувань харчових продуктів та продовольчої сировини, води,  парфумерно-косметичної продукції, шампуні та піно мийні засоби, засоби гігієни ротової порожнини за мікробіологічними показниками.   відбір та випробування на санітарно-бактеорологічний контроль (змиви) на підприємствах харчової промисловості, торгівлі, об’єктах громадського харчування При контролі продукції у лабораторії використовуються стандартизовані методики досліджень, а також методики МОЗ, що дозволенні для використання.    Сфера акредитації ВЦ дозволяє проводити випробування: визначення мезофільних аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів(МАФАнМ); бактерій групи кишкових паличок(БГКП); Staphylococus aureus; пліснявих грибів, дріжджів;  патогенних мікроорганізмів,в…

Детальніше
01.04.2025
Новини підприємства

У сучасному конкурентному середовищі якість продукції та послуг відіграє ключову роль у формуванні репутації компанії. Однак одного лише прагнення до високих стандартів недостатньо — необхідно мати офіційне підтвердження відповідності вимогам ринку. Саме для цього існує стандартизація — процес, який допомагає бізнесу впевнено розвиватися, підвищувати довіру клієнтів та успішно виходити на міжнародні ринки. Що таке стандартизація та чому вона важлива? Стандартизація – це впровадження та дотримання певних норм і вимог щодо якості, безпеки та ефективності продукції, процесів чи послуг. Ці стандарти можуть бути національними (ДСТУ), європейськими (EN) або міжнародними (ISO). Основні переваги стандартизації для бізнесу: - Підвищення довіри клієнтів та партнерів Сертифікована продукція та послуги викликають більшу довіру, оскільки відповідають визнаним нормам якості та безпеки. - Вихід на міжнародні ринки Без відповідних стандартів (наприклад, ISO 9001) компанія може зіткнутися з труднощами…

Детальніше
27.03.2025
Новини підприємства

У медичних центрах  широко застосовуються  крапельниці та інфузомати, які слугують  для введення в організм пацієнтів медпрепаратів і поживних речовин. Між  інфузоматом і крапельницею є істотна різниця. Справа в тому, що інфузомат – це не просто апарат для застосування медичних препаратів, а спеціальна система, завдяки якій ліки можуть вводитися декількома способами: краплинним, болюсним чи об'ємним. Дані електронні пристрої використовуються при внутрішньовенному вливанні у випадках, коли необхідна висока точність, а також безпека для хворого. Залежно від необхідної кількості введення медичного препарату використовуються інфузійні насоси або шприцеві насоси. Інфузійний насос - це медичний пристрій для доставки рідини в організм пацієнта у дуже контрольованих кількостях. Інфузійний насос дозволяє лікарю задавати програму і регулювати швидкість введення необхідної дози препарату завдяки спеціальній електронній системі, вбудованій в ньому. Шприцевий насос – це один з видів інфузійних…

Детальніше
25.03.2025
Новини підприємства

Відповідно до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» та чинних стандартів України, які визначають порядок забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, що виробляються, перебувають в обігу, ввозяться  на митну територію України або вивозяться з неї, проводяться випробування у випробувальній лабораторії ДП «Львівстандартметрологія» і випробувальному центрі Волинської філії ДП «Львівстандартметрологія». Визначення та аналіз небезпек які виникають під час виробництва, вирощування, переробляння сировини, випуску та реалізації продуктів харчування у підприємств, які звертаються за допомогою у випробувальний центр, є одним із завдань сектору безпеки харчових продуктів випробувального центру. Переконатися в безпечності та якості продукції можна лише на основі випробувань. Хроматографічна лабораторія випробувального центру оснащена сучасними хроматографами, в тому числі рідинним хроматографом «SHIMADZU». Це обладнання високого класу, має…

Детальніше
13.03.2025
Новини підприємства

Інформація у повідомленнях ЛМКП «Львівводоканал» про необхідність проведення повірки лічильників води спричинила ажіотаж серед львів’ян. Мешканці масово почали звертатись на підприємства, які надають послуги з повірки водяних лічильників, чим спричинили черги у декілька місяців. ДП «Львівстандартметрологія» проводить повірку квартирних лічильників води двома методами: без демонтажу на місці експлуатації; на стаціонарній проливній установці. Кожен спосіб має свої як переваги, так недоліки. Щоб провести повірку лічильників холодної та гарячої води на стаціонарній установці, мешканцям потрібно звернутись до контролерів ЛМКП «Львівводоканал» та отримати акт на розпломбування лічильників, після цього зняти лічильник та відвезти на повірку. Це створює певні незручності. Однак, перевагами є те, що повірка лічильників здійснюється впродовж  одного (за попереднім погодженям) або двох днів, а вартість повірки становить 226,80 грн., що значно дешевше, ніж повірка на місці експлуатації. У…

Детальніше
27.02.2025
Новини підприємства

Шановні суб’єкти господарювання! Інформуємо Вас, що останнім часом відбулись значні зміни у законодавстві України, яке визначає вимоги до якості та безпечності харчової продукції та продовольчої сировини, зокрема: 1. Прийнятий в новій редакції Закон України «Про захист прав споживачів» (набрання чинності відбудеться пізніше) - закон регулює відносини між споживачами та суб’єктами господарювання, які виробляють, реалізують харчову та нехарчову продукцію; 2. У вересні 2024 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення безпечності та якості харчових продуктів» від 4 вересня 2024 року № 3947-IX (введення в дію відбудеться 07.11.2025), відповідно до якого: - внесені зміни Закону України "Про молоко та молочні продукти"; - внесені зміни до Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (Відомості Верховної Ради України, 2014 р., № 41-42, ст. 2024), зокрема, під час виробництва харчових продуктів в…

Детальніше
24.02.2025
Новини підприємства
Замовити послуги