Бактерії, віруси, паразити, токсини, пестициди, радіонукліди, різні хімічні речовини потрапляють в організм через їжу та воду. За оцінками ООН до 500 000 людей у всьому світ, в т.ч. діти, щороку помирають після вживання недоброякісної їжі та води. Небезпечні харчові продукти є причиною більш як 200 різноманітних хвороб – від діареї до онкологічних захворювань.
Безпека харчових продуктів важлива на всіх етапах від збору врожаю, перероблення, зберігання, розподілу, виробництва аж до приготування та споживання їжі.
Виробники й реалізатори продуктів харчування мають дотримуватися низки правил, щоб уникнути потенційно серйозних небезпек для здоров’я.
В Україні розроблена нормативно-правова база, що регулює процеси з надання якісних та безпечних харчових продуктів споживачам.
При виборі харчових продуктів варто обов’язково звертати увагу на зовнішній вигляд товару, упаковку, а також на маркування та інформацію про продукт, яка зазначена виробником.
Відповідно до Закону України «Про…
Детальніше