Новини підприємства

08.04.2024
Новини підприємства

       У зв'язку з погіршенням екологічної ситуації, а також із частими витоками вибухонебезпечних газів, існує практична необхідність у контролі, виявленні і вимірюванні гранично допустимої концентрації шкідливих сполук.        Для проведення аналізу використовують газоаналізатори, аналізатори, сигналізатори, інші прилади, які мають широке практичне застосування у різних галузях промисловості (для контролю рівня викидів у повітря у нафтопереробній, вугільній галузях тощо) та побуті (для вимірювання концентрації вуглекислого, чадного та природного газу в приміщенні). Використання їх призначене для визначення та своєчасного попередження вибухонебезпечних концентрацій сумішей, токсичних та отруйних газових речовин, шкідливих для людського організму.         Отже, газоаналізатори – вимірювальні прилади для дослідження складу повітря на вміст та концентрацію в ньому шкідливих сполук (чадного, природного, зрідженого газу, фреону, метану тощо). Призначені для запобігання аварій та отруєння…

Детальніше
25.03.2024
Новини підприємства

       У закладах охорони здоров’я застосування крапельниць та інших систем введення в організм пацієнтів препаратів і поживних речовин відбувається постійно. Багато лікарів, яким щодня доводиться боротися за життя пацієнтів, вже змогли належно оцінити такий важливий і корисний прилад як інфузомат. Між даним приладом і крапельницею є істотна різниця. Справа в тому, що інфузомат – це не просто апарат для застосування медичних препаратів, а спеціальна система, завдяки якій ліки можуть вводитися декількома способами: краплинним, болюсним,  об'ємним.         Дані електронні пристрої використовуються при внутрішньовенному вливанні у випадках, коли необхідна висока точність, а також безпека для хворого. Залежно від необхідної кількості введення медичного препарату використовуються інфузійні або шприцеві насоси. Інфузійний насос - це медичний пристрій, який був розроблений для доставки рідини в організм пацієнта у дуже контрольованих кількостях. Інфузійний насос дозволяє лікарю задавати…

Детальніше
22.03.2024
Новини підприємства

     Звукові хвилі –  це результат механічних коливань пружного середовища. Органи слуху людини сприймають звукові коливання від 16 Гц до 20 кГц. Звукові хвилі з частотою коливань меншою, ніж 16 Гц мають назву інфразвукових, а з частотою більше, ніж 20 кГц –ультразвукових (надалі – ультразвук). Фізіологічна дія ультразвуку базується на механічному і тепловому факторах та фізико-хімічних змінах у живому організмі, викликаних цими факторами. Ультразвук має анальгезуючу, протизапальну і тонізуючу дію.       Для лікування ультразвуком застосовуються такі ультразвукові терапевтичні апарати як Ультразвук Т5, ЛОР-1А, ЛОР-3, УЗТ-1.01 Ф, УЗТ-1.02 С, УЗТ-1.03 У, УЗТ-3.01 Г та аналогічні (наявність в абревіатурі букви «Ф» вказує на застосування апарата в області фізіотерапії, букви «С» – в стоматології, букви «У» — в урології, букви «Г» — в гінекології, букви «Л» — в отоларингології).      Вихідна потужність (інтенсивність випромінювання) апаратів ультразвукових терапевтичних повинна періодично…

Детальніше
07.03.2024
Новини підприємства

Державне підприємство “Львівстандартметрологія” успішно пройшло процедуру повторної акредитації в Національному агентстві з акредитації України відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17065 «Оцінка відповідності. Вимоги до органів з сертифікації продукції, процесів та послуг (EN ISO/IEC 17065:2012, IDT; ISO/IEC 17065:2012, IDT)» та отримало Атестат акредитації за № 1О210 від 23 грудня 2023 року на новий п`ятирічний термін. Атестат є доказом того, що якість усіх процесів в органі перевірена незалежними фахівцями Національного агентства з акредитації України. Таким чином, нами вкотре доведено високий рівень компетентності наших фахівців та здатність забезпечувати надання професійних послуг у галузі сертифікації та оцінки відповідності. Слід зазначити, що сфера акредитації була значно розширена новими видами робіт. Зокрема, ми можемо проводити роботи з сертифікації та оцінки відповідності засобів індивідуального захисту, іграшок, медичних виробів, мийних та косметичних засобів, продукції…

Детальніше
05.03.2024
Новини підприємства

З  01 березня 2024 року набувають чинності нові національні стандарти, прийняті наказом ДП «УкрНДНЦ» від 09 жовтня 2023 року № 262: ДСТУ 4852:2023 Пиво. Методи визначення кислотності   ‒ На заміну ДСТУ 4852:2007 ДСТУ 7104:2023 Пиво. Методи визначання спирту, дійсного екстракту та розраховування сухих речовин у початковому суслі ‒ На заміну ДСТУ 7104:2009 З  01 березня 2024 року набувають чинності нові національні стандарти, прийняті наказом ДП «УкрНДНЦ» від 26 грудня 2023 року № 380:  ДСТУ 7138:2023 Продукція безалкогольної промисловості. Методи визначання діоксиду вуглецю ‒ На заміну ДСТУ 7138:2009 Щодо ознайомлення з офіційною копією нормативного документа звертайтесь: Фонд нормативних документів ДП «Львівстандартметрологія» м. Львів, вул. Князя Романа, 38, к.307, тел. (032) 261-61-77 E-mail: fond.semesta@gmail.com З 22.08.2024 р. набирають чинності вимоги до харчових ароматизаторів, харчових добавок та харчових ензимів, затверджені Наказом МОЗ України від 08.01.2024 р.  № 45.…

Детальніше
04.03.2024
Новини підприємства

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 7 квітня 2023 року №440 «Деякі питання повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки в умовах воєнного та надзвичайного стану», яка набула чинності 4 червня 2023 р., абоненти тих регіонів, де не ведуться бойові дії, повинні подати прилади обліку на повірку протягом трьох місяців після завершення опалювального періоду. Інформуємо, що всі засоби обліку води повинні своєчасно, з урахуванням установлених міжповірочних інтервалів (тобто певного інтервалу часу між двома послідовними періодичними повірками), проходити повірку. Для усіх лічильників води установлено міжповірочний інтервал 4 роки. Відповідно до частини четвертої статті 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування і монтаж) вузлів обліку, що забезпечують індивідуальний облік споживання теплової енергії та води в квартирах (приміщеннях) будинку, здійснюються за…

Детальніше
20.02.2024
Новини підприємства
14.02.2024
Новини підприємства

      Відділ повірки та калібрування засобів вимірювальної техніки Дрогобицького відділення ДП «Львівстандартметрологія» має великий досвід у здійсненні послуг з повірки і контролю метрологічних характеристик засобів вимірювальної техніки (ЗВТ) оптико-фізико-хімічних величин. Висококваліфіковані фахівці  нашого відділу проводять метрологічні роботи згідно галузі уповноваження  за такими видами вимірювань як РR – фотометрія (ЗВТ для вимірювання оптико-фізичних величин) та  QМ – хімія, кількість речовин (ЗВТ для вимірювання фізико-хімічного складу та властивостей речовин), а саме:      1. Аналізатори медичного призначення: біохімічні; гематологічні; електролітів та газу в крові; імуноферментні; електрохімічні, в тому числі: –    аналізатори глюкози в крові; –    біохімічні аналізатори крові з електрохімічними комірками; –    гемоцитометри кондуктометричні; –    коагулометри; –    аналізатори гематологічні; –    аналізатори імуноферментні; –    гемоглобінометри, мініфотометри,…

Детальніше
09.02.2024
Новини підприємства

Колектив ДП "Львівстандартметрологія" висловлює глибоку скорботу з приводу смерті старшого наукового співробітника Народного музею метрології та вимірювальної техніки Сидорка Ігоря Івановича. Парастас відбудеться 10 лютого о 12 год в Каплиці Різдва Івана Хрестителя за адресою Пекарська 52. Співчуття рідним та близьким. Вічна пам'ять ...

Детальніше
05.02.2024
Новини підприємства

Метрологічна повірка цифрових термометрів, які використовуються у сфері виготовлення, зберігання та обробки харчової продукції, а також у закладах харчування, є важливою для забезпечення якості та безпеки харчових продуктів. Ключові аспекти необхідності метрологічної повірки цифрових термометрів: 1.    Точність вимірювань температури. У галузі харчової промисловості та громадського харчування точність вимірювань температури є критичною. Навіть невеликі відхилення можуть вплинути на якість та безпеку продуктів. 2.    Дотримання стандартів і нормативів. Велика частина харчової продукції повинна відповідати конкретним температурним вимогам для забезпечення безпеки та якості. Метрологічна повірка допомагає переконатися, що термометри відповідають встановленим стандартам і нормам. 3.    Забезпечення гігієнічних умов. У харчовому виробництві та закладах харчування важливо забезпечити дотримання гігієнічних умов. Це включає в себе правильне функціонування, належну та вчасну повірку…

Детальніше
Замовити послуги