До відома споживачів

Україна перейшла на європейські стандарти на деревину

З нового року лісова промисловість України перейшла на європейські стандарти класифікації та вимірювання якості лісо- та пилопродукції.

Згідно з повідомленням Державного агентства лісових ресурсів, з 2019 року ділова деревина розділяється на 4 класи якості (A, B, C, D):
- клас А – це лісоматеріали найвищої якості. Вони походять з нижньої частини колоди, з чистою деревиною або з незначними недоліками, які не обмежують її використання;
- клас В – лісоматеріали середньої якості, без особливих вимог до чистої деревини і сучками у межах середнього значення для кожної породи;
- клас С – лісоматеріали нижче середньої якості, у них дозволено ті недоліки, які незначно знижують природні властивості деревини, як матеріалу;
- клас D – лісоматеріали, які не задовольняють жоден з класів якості А, B, C, але з яких ще може бути отримано пиломатеріали для подальшого використання.

До впровадження нової системи в Україні деревина розподілялася на три сорти (I, II, III) і мала низку сортиментів за їх призначенням. Нова система стандартизації дозволить зняти питання надлишкового контролю за їх реалізацією.

Довідково
У фонді нормативних документів ДП "Львівстандартметрологія" можна замовити офіційні копії державних стандартів на лісоматеріали круглі.
Для цього Вам потрібно звернутися:
ДП «Львівстандартметрологія»,
фонд нормативних документів,
м.Львів, вул.Князя Романа, 38
тел. (032) 261-61-77, тел./факс: (032) 261-66-79,
fond.semesta@remove-this.gmail.com, fond@remove-this.semesta.lviv.ua

Напишіть нам