Новини

19.02.2020
Новини Мінекономіки

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України оприлюднило наказ від 10 лютого 2020 року №210 "Про розширення сфери призначення органу з оцінки відповідності на здійснення оцінки відповідності вимогам відповідного технічного регламенту". Цим наказом розширено сферу призначення ДП "Львівстандартметрологія" на здійснення оцінки відповідності вимогам Технічного регламенту законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.01.2016 N 94, призначеного наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 17.08.2018 N 1150 "Про призначення органу з оцінки відповідності на здійснення оцінки відповідності вимогам відповідного технічного регламенту" органом з оцінки відповідності на здійснення оцінки відповідності вимогам зазначеного технічного регламенту.

Детальніше
05.02.2020
Відео

Як запобігають отруєнню в закладах громадського харчування? - тема програми "Великі перемовини" на телеканалі  "Перший Західний". Участь у програмі брала Роксоляна Шлюз - заступник генерального директора з питань оцінки відповідності ДП "Львівстандартметрологія"

Детальніше
28.11.2019
До відома споживачів

Основні особливості, які потрібно враховувати при впровадженні НАССР на підприємствах громадського харчування, обумовлені специфікою цієї галузі.  Як правило, на харчових підприємствах виготовляється приблизно однаковий асортимент продукції. Тоді як на підприємствах громадського харчування меню різноманітніше, а асортимент сировини значно ширший, що обумовлює велику роботу по визначенню та опису готової продукції (тобто страв), а також сировини та інградієнтів, які входять в склад цих страв. Це ускладнює контроль перехресного алергенного забруднення, а також потребує суттєвих часових затрат на проведення аналізу ризиків по технологічній схемі підприємства.  Вирішенням ситуації може бути групування однотипних процесів при складанні технологічної схеми при умові, що степінь детальності залишається достатнім для коректної оцінки всіх можливих небезпечних факторів. Інша проблема, з якою стикається більшість підприємств ресторанних господарств при впровадженні НАССР, полягає в тому, що,…

Детальніше
28.11.2019
Новини Мінекономіки

В Україні розроблено технічний регламент назв текстильних волокон і відповідного етикетування та маркування вмісту складників сировинного складу текстильних виробів Документ встановлює правила щодо використання назв текстильних волокон і відповідного етикетування та маркування вмісту складників сировинного складу текстильних виробів, правила щодо етикетування або маркування текстильних виробів, які містять нетекстильні частини тваринного походження, та правила, які стосуються визначення сировинного складу текстильних виробів шляхом кількісного аналізу двокомпонентних та трикомпонентних сумішей текстильних волокон, з метою покращення функціонування внутрішнього ринку та надання достовірної інформації споживачам. Мінекономіки України оприлюднило проект наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України “Про затвердження Технічного регламенту назв текстильних волокон і відповідного етикетування та маркування вмісту складників сировинного складу…

Детальніше
18.11.2019
Відео

Про якість та безпечність дитячого одягу говорили у програмі "Добрий ранок" за участю начальника випробувальної лабораторії ДП "Львівстандартметрологія"  Уляни Галичанівської.

Детальніше
18.11.2019
Відео

Музей, якому немає поки що аналогів  - це Народний музей метрології та вимірювальної техніки, створений на громадських засадах при ДП "Львівстандартметрологія". Про цей музей детальніше можна переглянути у відеосюжеті на UA:Львів у програмі "Рожеві окуляри".

Детальніше
23.09.2019
Новини Мінекономіки

Оприлюднено Постанову Кабінету Міністрів України від 11.09.2019 р. №838 "Питання Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства". Постановою затверджено Положення про Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Детальніше
24.07.2019
До відома споживачів

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України запустило всеукраїнську базу небезпечної нехарчової продукції «Увага». У базі можна перевірити, чи безпечна та чи інша продукція, зокрема: дитячі товари,промислові вироби та обладнання, паливо, медвироби, мийні засоби, піротехнічні вироби тощо. Крім того, на сайті всеукраїнської бази небезпечної нехарчової продукції «Увага» можна дізнатися, як купувати товари он-лайн безпечно, що робити в разі придбання небезпечної продукції, як і куди звертатися в разі порушення прав покупця. На сайті також вказані контактні дані всіх органів ринкового нагляду та сфери їх повноважень. Станом на 24 липня 2019 року сайт працює в тестовому режимі.

Детальніше
04.07.2019
Новини Мінекономіки

Проект Закону України "Про приєднання України до Конвенції про заснування Міжнародної організації законодавчої метрології" (далі – проект Закону) розроблено Міністерством економічного розвитку і торгівлі України. Прийняття проекту Закону необхідне для приєднання до Конвенції про заснування Міжнародної організації законодавчої метрології (далі - МОЗМ), що дозволить Україні стати державою-членом цієї організації.  Україна, як держава-член МОЗМ матиме такі переваги: - право голосу на Конференції; набуде членство та право голосу в Комітеті та брати активну участь на всіх його засіданнях; можливість голосувати на всіх етапах затвердження рекомендацій МОЗМ та інших публікацій; - можливість користуватись статусом членів ТК, ПК та проектних груп МОЗМ, а також можливість добровільно проводити конференції проектних груп; брати участь в системі сертифікації МОЗМ; - можливість створити орган видачі сертифікатів МОЗМ в Україні за системою сертифікації МОЗМ; - сертифікати МОЗМ визнаються усіма…

Детальніше
04.06.2019
Заходи

До уваги керівників виробництв харчової продукції та закладів ресторанного господарства! ДП «Львівстандартметрологія» організовує семінар-навчання на тему: «Система НАССР на виробництві  харчової продукції та в закладах ресторанного господарста» Місце проведення: м. Львів, вул.Князя Романа, 38 , актова зала (3-й поверх) Дата проведення: 20 червня о 10:00 год. ПІД ЧАС СЕМІНАРУ БУДУТЬ РОЗГЛЯДАТИСЯ ТАКІ ПИТАННЯ: - Вимоги законодавства до системи НАССР. - Програми-передумови, що забезпечують результативне впровадження НАССР. - Основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів. - Плюси і мінуси системи НАССР. Після закінчення семінару всі учасники отримають сертифікат з переліком вивчених тем. ДЛЯ УЧАСТІ В СЕМІНАРІ ЗАПРОШУЮТЬСЯ: - керівники виробництв харчової продукції та закладів ресторанного господарства; - фахівці з якості, безпечності; - співробітники підприємств, відповідальних за розробку і впровадження системи управління безпечністю харчових…

Детальніше
Замовити послуги