Новини підприємства

До уваги власників сертифікатів систем керування безпечністю харчових продуктів за ДСТУ ISO 22000, ISO 22000

Орган з сертифікації систем управління ДП «Львівстандартметрологія» повідомляє, що в результаті перегляду стандарту ISO/TS 22003:2013 було прийнято стандарт ISO 22003-1:2022 «Безпечність харчових продуктів. Частина 1. Вимоги до органів, що здійснюють аудит та сертифікацію систем керування безпечністю харчових продуктів», який опубліковано 30 червня 2022 року.
Основні відмінності між ISO/TS 22003:2013 та ISO 22003-1: 2022 полягають, але не обмежуються такими:
- Зміни в категоріях харчового ланцюга (додано, вилучено або об'єднано категорії та/або підкатегорії харчового ланцюга, що в свою чергу може призвести до переоформлення сертифікатів на систему керування безпечністю харчових продуктів);
- Зміна розрахунку часу аудиту (критерії розрахунку часу аудиту змінені, і передбачається, що час аудиту збільшиться. Переглянуті документи щодо визначення часу аудиту будуть надані Вам при плануванні наступного аудиту);
- Зміна твердження про сертифікацію систем керування безпечністю харчових продуктів (у зв’язку з переходом сертифікація за ISO 22000 більше не дозволить Вам заявляти про сертифікацію ISO 22000, тобто посилатись на те, що Ваша система керування безпечністю харчових продуктів сертифікована за ISO 22000, на упаковці продукту або супровідній інформації про Ваш продукт).
Перехідний період складає 3 роки (36 місяців) від дати публікації ISO 22003-1:2022, а саме від 30 червня 2022 року.

У разі виникнення питань просимо звертатися за адресою:
м. Львів, вул. Князя Романа, 38, кабінет 303
тел. 261-40-44; тел. 261-61-83
e-mail: inettabs@gmail.com


Співпраця з нами – гарантія якості та вимога часу!

Напишіть нам