Новини підприємства

VІ Міжнародна науково-практична конференція „Управління якістю в освіті та промисловості: досвід, проблеми та перспективи”

16-17 листопада 2023 року в  Національному університеті «Львівська політехніка» відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція  «Управління якістю в освіті та промисловості: досвід, проблеми та перспективи», в якій взяв участь старший науковий співробітник Народного музею метрології та вимірювальної техніки ДП « Львівстандартметрологія»  Ігор Сидорко з доповіддю «Європейський досвід якості послуг клініко-діагностичних лабораторій».

У статті зазначається, що в сучасній медицині ефективна діагностика, профілактика і лікування неможливі без використання клінічних лабораторних досліджень.

Точність, надійність, своєчасність результатів досліджень характеризує рівень якості наданих послуг та організованості роботи клініко-діагностичної лабораторії (КДЛ), тому для якісного обслуговування замовника важливе значення має система управління якістю послуг. Одним зі шляхів підвищення ефективності є впровадження системи управління ризиками, яка дає можливість виявити, оцінити наслідки й виробити тактику протидії, спрямовану на обмеження випадкових подій, що завдають фізичного й морального збитку лабораторії, її персоналу та пацієнтам. Можливо розбудувати систему якості медичних лабораторій на основі впровадження ДСТУ EN ISO 15189:2015 «Медичні лабораторії. Вимоги до якості та компетентності» та суміжних стандартів з технічної компетентності лабораторій і референтних центрів, а саме ДСТУ ISO 17025 та ДСТУ ISO 17043, відповідно. Актуальність цього складу медичних послуг пов'язана з тим, що правдива та остаточна лабораторна діагностика є головним чинником, який впливає на якість медичної допомоги.

Головне завдання створення системи управління як послугою – орієнтація діяльності підприємства на задоволення потреб споживачів, задоволення потреб пацієнтів і лікарів, які його обслуговує.

Таким чином, впровадження положення міжнародних стандартів у діяльність медичних лабораторій дає їм можливість задовольнити потреби (очікування) замовників і суттєво покращує якість клінічних послуг з організаційної, технічної та професійної (медичної) компетентності.

ДП «Львівстандартметрологія» надає широкий спектр послуг в галузі метрології, стандартизації та сертифікації.

З питань співпраці звертайтеся за адресою:

м. Львів, вул. Князя Романа, 38

тел. (032) 261-60-30

електронна пошта : dplvivstandard@gmail.com.

Напишіть нам