Новини підприємства

Відбувся Міжнародний форум «Промисловий безвіз» (АСАА) в системі відновлення та розвитку економіки України»

13 жовтня 2023 року відбувся Міжнародний форум «Промисловий безвіз» (АСАА) в системі відновлення та розвитку економіки України».

Захід був організований за ініціативи департаменту технічного регулювання Мінекономіки в рамках проекту міжнародної співпраці  ReACT4UA та за підтримки німецької федеральної компанії DeutscheGesellschaftfürInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH і Громадської спілки «Фонд підтримки реформ в Україні». У Форумі взяли участь представники європейських та міжнародних організацій, Представництва Європейського Союзу в Україні, національного органу стандартизації, Національного агентства з акредитації України, державних підприємств, що провадять діяльність у сфері технічного регулювання, стандартизації, метрології, оцінки відповідності та акредитації, виробників та бізнесу, зацікавлених у виробництві та експорті промислової продукції України.

Під час форуму виступили керівники національного органу стандартизації, Національного агентства з акредитації України, керівники окремих підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Мінекономіки і провадять діяльність у сфері технічного регулювання, стандартизації, метрології оцінки відповідності та акредитації, зокрема і генеральний директор ДП «Львівстандартметрологія» Андрій СЛЮЗ.

Основна мета форуму – розглянути Угоду про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (АСАА) як чинник подолання технічних бар’єрів в торгівлі, підвищення конкурентоспроможності малих і середніх підприємств та відновлення економіки України в цілому як у воєнний, так і післявоєнний період.

Мінекономіки висловило щиру вдячність Європейській стороні за знайдену в умовах повномасштабної війни росії проти України можливість провести та успішно завершити процес оцінювання ступеня готовності нашої держави до підписання Угоди АССА.

Напишіть нам