Новини підприємства

До уваги підприємців та фізичних осіб, що ввозять енергообладнання!

Кабінет міністрів України постановою № 1260 від 9 листопада 2022 р. звільнив від ввізного мита та ПДВ генератори, акумулятори та інше обладнання, яке допоможе покращити енергозабезпечення нашої держави та подолати енергетичну кризу, що виникла через терористичні атаки з боку агресора. Даною постановою передбачено суттєве спрощення митного оформлення таких груп товарів, як електрогенераторні установки (код УКТ ЗЕД 8502), трансформатори (код УКТ ЗЕД 8504), акумулятори електричні (код УКТ ЗЕД  8507 60), електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (код УКТ ЗЕД 8535), електрична апаратура для комунікацій або захисту (код УКТ ЗЕД 8536),  пульти, панелі, розподільчі щити (код УКТ ЗЕД 8537), а також обладнання та пристрої для фільтрування або очищення води (код УКТ ЗЕД 8421 21). Відміна ПДВ та ввізного мита на ці групи продукції дозволить знизити ціни та наситити український ринок товарами, що допоможе громадянам та бізнесу пережити важкий період нестачі електроенергії під час зимового періоду.

         Звертаємо Вашу увагу, що згідно вимог Постанови № 1260 для віднесення вищевказаної продукції до товарів, які звільняються від сплати ввізного мита та від оподаткування на додану вартість, імпортером повинні бути обов’язково подані документи про відповідність обладнання, передбачені технічними регламентами, дія яких поширюється на таку продукцію. Крім того, на цей товар повинен бути нанесеним знак відповідності технічним регламентам. Таким документом, який необхідно надати під час митного оформлення продукції, є Декларація відповідності вимогам технічних регламентів, облік яких здійснюється ДП “Львівстандартметрологія”.

         Запрошуємо підприємства та громади Західного регіону України скористатись цією можливістю зекономити кошти та підвищити рівень власної енергетичної безпеки.

 

Для отримання додаткової інформації звертайтеся:

Відділ оцінки відповідності і якості ДП «Львівстандартметрологія»

м. Львів, вул. Князя Романа, 38, каб. 303

тел: (067) 670-83-52; (032) 261-40-44

e-mail: inettabs@gmail.com.

Співпраця з нами - гарантія якості та вимога часу!

 

Напишіть нам