Новини підприємства

В Україні вступає в дію Технічний регламент на косметичну продукцію

 

Найближчим часом в Україні вступає в дію Технічний регламент на косметичну продукцію, який розроблено на основі Регламенту (ЕС) № 1223/2009 Європейського Парламенту і Ради від 30.11.2009 року.

Цей Технічний регламент визначає такі основні вимоги щодо її розробки, виробництва, безпеки, ефективності та введення в обіг:

- виробництво косметичної продукції повинно здійснюватися із обов’язковим запровадженням системи належної виробничої практики (GMP);

- безпечність косметичної продукції перед введенням її в обіг повинна бути належним чином оцінена. За результатами такої оцінки складається відповідний Звіт, форма якого наведена в регламенті;

- документація на косметичну продукцію, за необхідності, повинна оновлюватися та містити таку інформацію:

а) опис косметичної продукції;
б) Звіт про безпечність косметичної продукції; 
в) опис методів виробництва і заява про відповідність виробництва косметичної продукції належній виробничій практиці; 
г) інформація, яка підтверджує заявлену ефективність косметичної продукції; 
д) відомості про будь-які випробування на тваринах, проведених виробником або уповноваженими особами виробника, чи постачальниками, що стосуються розробки або оцінки безпечності косметичної продукції або її інгредієнтів, включаючи будь-які випробування на тваринах, що здійснювалися для виконання законодавчих або регуляторних вимог інших країн.

До введення в обіг косметичної продукції її виробник або розповсюджувач повинен за допомогою електронних засобів нотифікувати (надати) дані щодо цієї продукції, повідомивши таку інформацію:

а) категорія косметичної продукції та її назва або назви, які сприятимуть її ідентифікації;
б) найменування та місцезнаходження відповідальної особи, яка забезпечує вільний доступ до документації на косметичну продукцію; 
в) країна походження косметичної продукції; 
г) контактні дані фізичної особи, з якою можна зв’язатися в разі необхідності; 
д) наявність у продукції різних речовин та дані щодо їх ідентифікації, в тому числі хімічна назва, а також обґрунтовано передбачувані умови впливу цих речовин.

Порядок нотифікації (надання) інформації про косметичну продукцію буде встановлено Міністерством охорони здоров’я Украни.

Для отримання детальної інформації з питань впровадження Технічного регламенту на косметичну продукцію звертайтесь:

Відділ оцінки відповідності та якості ДП “Львівстандартметрологія”

м. Львів, вул. Князя Романа, 38, к. 301 
тел. (032) 261-40-44
E-mail: inettabs@gmail.com.

Співпраця з нами – гарантія якості та вимога часу!

Напишіть нам