Новини підприємства

Перевіряйте якість зібраного врожаю за показниками якості та безпеки правильно!

До уваги сільгоспвиробників, зернотрейдерів,
власників зернових складів та зернопереробних підприємств та експортерів!


Перевіряйте якість зібраного врожаю за показниками якості та безпеки правильно!


Інформуємо виробників зерна та зернотрейдерів, що в Україні з 01 вересня 2020 року набули чинності нові стандарти на методики випробувань:
1. ДСТУ 8836:2019 Насіння олійних культур. Методи визначення вмісту лушпиння (зі скасуванням в Україні ГОСТ 10855-64);
2. ДСТУ 8837:2019 Насіння олійних культур. Методи визначення сміттєвої та олійної домішок (зі скасуванням в Україні ГОСТ 10854-88);
3. ДСТУ 8838:2019 Насіння олійних культур. Методи визначення зараженості шкідниками (зі скасуванням в Україні ГОСТ 10853-88);
4. ДСТУ 8839:2019 Насіння олійних культур. Методи визначення кислотного числа олії (зі скасуванням в Україні ГОСТ 10858-77);
5. ДСТУ 8840:2019 Насіння олійних культур. Методи визначення кольору та запаху (зі скасуванням в Україні ГОСТ 27988-88);
6. ДСТУ 8841:2019 Насіння олійних культур. Правила приймання ( зі скасуванням в Україні ГОСТ 10852-86);
7. ДСТУ 8842:2019 Олії. Методи визначення запаху, смаку, кольору та прозорості (зі скасуванням в Україні ГОСТ 5472-50);
8. ДСТУ 8843:2019 Олії. Правила приймання ( зі скасуванням в Україні ГОСТ 5471-83);
9. ДСТУ 8844:2019 Корми, комбікорми, комбікормова сировина. Методи визначення сирої клітковини ( зі скасуванням в Україні ГОСТ 13496.2-91);
10. ДСТУ EN ISO 5555:2019 (EN ISO 5555:2001, IDT; ISO 5555:2001, IDT) Жири тваринні і рослинні та олії. Відбирання проб (На заміну ДСТУ ISO 5555:2003);
11. ДСТУ EN ISO 3960:2019 (EN ISO 3960:2017, IDT; ISO 3960:2017, IDT) Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення пероксидного числа. Йодометричне (візуальне) визначення за кінцевою точкою (На заміну ДСТУ ISO 3960–2001);
12. ДСТУ EN ISO 660:2019 (EN ISO 660:2009, IDT; ISO 660:2009, IDT) Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення кислотного числа та кислотності (На заміну ДСТУ ISO 660:2009); 
13. ДСТУ EN ISO 663:2019 (EN ISO 663:2017, IDT; ISO 663:2017, IDT) Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення вмісту нерозчинних домішок (На заміну ДСТУ ISO 663:2003);
14. ДСТУ EN ISO 3961:2019 (EN ISO 3961:2018, IDT; ISO 3961:2018, IDT) Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення йодного числа (На заміну ДСТУ ISO 3961:2004);
15. ДСТУ EN ISO 6886:2019 (EN ISO 6886:2016, IDT; ISO 6886:2016, IDT) Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення стійкості до окислення (метод прискореного окислення (На заміну ДСТУ ISO 6886:2003);
16. ДСТУ EN ISO 6885:2019 (EN ISO 6885:2016, IDT; ISO 6885:2016, IDT) Жири тваринні і рослинні та олії. Визначення анізидинового числа (На заміну ДСТУ ISO 6885-2002)

З питань придбання звертайтесь:
ДП "Львівстандартметрологія",
довідково-інформаційний фонд нормативних документів, 
м. Львів, вул. Князя Романа, 38
тел. (032) 261-61-77;
e-mail: fond.semesta@remove-this.gmail.com

Напишіть нам