Новини

З 1 січня шоколад виготовлятимуть за новими вимогами

Із 1 січня 2018 року набувають чинності нові вимоги до виробів із какао та шоколаду, які є обов’язковими для всіх виробників та поширюються на всі види шоколадних виробів.
Наприклад, у темному шоколаді має бути не менше 35 % какао-продуктів у перерахунку на суху речовину, а у молочному – понад 25 % та не менше 14 % молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20 % какао-масла та понад 14 % молочних продуктів.
Крім цього,  чітко прописано вимоги і до шоколадних цукерок та інших продуктів із використанням шоколаду. У разі невідповідності цим вимогам продукт не зможе називатися шоколадом або шоколадним, а буде визнано солодким батончиком або глазурованою цукеркою (наказ Мінагрополітики від 13.04.16 р. № 157).

Напишіть нам