Новини підприємства

До уваги виробників горілки в Україні!

 

З 1 грудня 2021 року набуває чинності державний стандарт України ДСТУ 4256:2021 «Горілки та горілки особливі. Технічні умови». Цей стандарт поширюється на продукцію, призначену як для реалізації на внутрішньому ринку, так і для експорту.

Стандарт визначає терміни:

•    «горілка» як «напій спиртний з вмістом спирту етилового 37,5  - 56%, прозорий, безбарвний, з характерним горілчаним ароматом і м’яким горілчаним смаком, виготовлений обробленням водно-спиртової суміші на основі спирту етилового ректифікованого спеціальними сорбентами з подальшим фільтруванням та додаванням нелетких інгредієнтів або без них»;

•    «горілка особлива» як «напій спиртний з вмістом спирту етилового 37,5 - 56 %, прозорий, безбарвний, з характерним специфічним ароматом від ледь відчутного до яскраво вираженого і м’яким горілчаним смаком, виготовлений обробленням водно-спиртової суміші на основі спирту етилового ректифікованого спеціальними сорбентами з подальшим фільтруванням та додаванням летких або летких і нелетких інгредієнтів".

Стандарт містить вимоги щодо якості та безпечності горілок та горілок особливих. Для визначення рівня якості та безпечності горілок та відповідності їх вимогам нормативної документації фахівці випробувальної лабораторії ДП «Львівстандартметрологія» проводять комплексні випробування.

На вимогу замовника спеціалісти  відділу оцінки відповідності підприємства проведуть експертизу маркування відповідно до вимог чинного законодавства.

Для отримання детальнішої інформації з питань проведення випробувань звертайтесь:

Випробувальна лабораторія ДП «Львівстандартметрологія»,
м. Львів, вул. Заводська, 26,
тел. (032) 298-65-80,
E-mail: semestav52@gmail.com.

Щодо придбання офіційних копій нормативних документів звертайтесь:

Інформаційно-довідковий фонд ДП «Львівстандартметрологія»,
м. Львів, вул. Князя Романа, 38, к.307,
тел. (032) 261-61-77,
E-mail: fond.semesta@gmail.com.

З питань проведення експертизи маркування звертайтесь:

Відділ оцінки відповідності та якості ДП «Львівстандартметрологія»,
м. вул. Князя Романа, 38, к.301,
тел. (032) 261-40-44,
E-mail: inettabs@gmail.com.
 

Напишіть нам