Новини підприємства

Повірку ЗВТ геодезичного призначення у Львівській області проводить ДП «Львівстандартметрологія"

Фахівці відділу повірки та калібрування засобів вимірювальної техніки (ЗВТ) геометричних та механічних величин проводять повірку законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки геодезичного призначення, а саме - теодолітів, нівелірів, електронних тахеометрів, GPS-приймачів, лазерних світловіддалемірів. Повірка цих ЗВТ здійснюється з використанням високоточних еталонів: автоколімаційної установки для повірки нівелірів та теодолітів АУПНТ; GPS та лінійний базиси Яворівського наукового геодезичного полігону. Вище перелічені ЗВТ використовуються під час проведення: топографо-геодезичних, картографічних робіт, робіт із землеустрою; робіт, пов’язаних з визначенням параметрів будівель, споруд і території забудови; робіт з використання апаратури глобальних супутникових навігаційних систем.

Такі види діяльності належать до сфери законодавчо регульованої метрології згідно з Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (далі - Закон) (ст.3), а засоби вимірювальної техніки, що використовуються під час проведення даних робіт є законодавчо регульованими. Згідно (ст.17) Закону, законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, підлягають періодичній повірці.

Суб’єкти господарювання зобов’язані своєчасно з дотриманням встановлених міжповірочних інтервалів подавати законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, на періодичну повірку.

Перелік категорій законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що підлягають періодичній повірці, та міжповірочні інтервали визначаються Кабінетом Міністрів України та Мінекономіки (Постанова КМУ від 04.05.2015р. № 374 та Наказ від 13.10.2016р. № 1747). За проведення робіт не повіреними та технічно несправними засобами вимірювальної техніки користувачі несуть адміністративну відповідальність.

Повірку ЗВТ геодезичного призначення у Львівській області проводить ДП «Львівстандартметрологія», яке уповноважене на її проведення (свідоцтво про уповноваження № П-14-2019).

Повірка здійснюється  за адресою:
м. Львів, вул. Заводська, 26.
Контактні телефони: 298-67-92, 298-67-90.

Напишіть нам