Новини Мінекономіки

Прийнято нову редакцію Технічного регламенту обладнання та захисних систем

Уряд прийняв нову редакціюТехнічного регламенту обладнання та захисних систем, призначених для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах.

Документ визначає:
-суттєві вимоги щодо безпечності до зазначених обладнання та захисних систем;
-обов'язки суб'єктів господарювання (виробників, уповноважених представників, імпортерів, розповсюджувачів, призначених органів);
-процедуру оцінки відповідності; критерії класифікації обладнання тощо.

Крім того, регламентом врегульовані питання, пов'язані зі складанням декларацій, нанесенням знака відповідності технічним регламентам та іншого маркування.

Прийняття Технічного регламенту забезпечить приведення національного законодавства у відповідність із нормами законодавства Європейського Союзу та дозволить у майбутньому укласти між Україною та ЄС Угоду про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів, що забезпечить вільний доступ обладнання та захисних систем, призначених для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах, на ринки сторін на основі взаємного визнання результатів оцінки відповідності.

Постанова КМУ від 28 грудня 2016 р. №1055 "Про затвердження Технічного регламенту обладнання та захисних систем, призначених для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах".

Напишіть нам