Новини Мінекономіки

Оприлюднено проект наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства

Оприлюднено проект наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження Вимог до матеріально-технічної бази та інших об’єктів інфраструктури, необхідних для виконання функцій із сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції».

Законом України “Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції” (далі – Закон) передбачено, що сертифікація органічного виробництва та/або обігу органічної продукції здійснюється органами сертифікації.

Відповідно до статті 28 Закону підприємство, установа, організація чи їхній підрозділ, що мають намір здійснювати функції з сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції, повинні відповідати вимогам Закону та бути внесеним до Державного реєстру органів сертифікації у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції (далі – Реєстр органів сертифікації). Ведення цього реєстру здійснює Мінекономіки.

Однією з виключних підстав для відмови у внесенні до Реєстру органів сертифікації, серед іншого, є невідповідність підприємства, установи, організації чи їхнього підрозділу вимогам, встановленим статтею 28 цього Закону. До таких вимог, зокрема, відноситься і наявність належної матеріально-технічної бази та інших об’єктів інфраструктури, необхідних для виконання функцій із сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції.

Напишіть нам