Новини підприємства

ДП «Львівстандартметрологія» надає послуги з технічного обслуговування систем АСКОЕ

АСКОЕ (автоматизована система комерційного обліку електроенергії) – це комплексна система, призначена для обліку, контролю та управління електроенергією на промислових, комерційних, індустріальних та комунальних об’єктах. Головною метою АСКОЕ є точне вимірювання та фіксація споживання електроенергії, а також забезпечення контролю за режимами споживання.
Проте слід розуміти, що Автоматизовані системи контролю та обліку електроенергії складаються з двох основних компонентів:
- засоби вимірювальної техніки (трансформатори струму і напруги та лічильники активної і реактивної електроенергії та інші), які здійснюють вимірювання та є законодавчо регульованими засобами вимірювальної техніки і підлягають повірці;
- власне система, що забезпечує збір результатів вимірювання і даних комерційного обліку та керування даними комерційного обліку, що не є засобом вимірювальної техніки, але потребує періодичного контролювання шляхом калібрування.
АСКОЕ працює чітко, швидко та безперебійно. Проте існують ризики збоїв роботи, наприклад,  через зовнішні чинники. До них можна віднести погодні явища, перебої в подачі електроенергії та інші непередбачені обставини, які можуть вплинути на працездатність системи обліку. Це все може спричинити збитки для підприємства, що використовує систему обліку електроенергії АСКОЕ.
Система обліку є ефективна лише при її стабільній роботі. Тому необхідно проводити технічне обслуговування АСКОЕ, яке забезпечить постійне і безперебійне функціонування.

У цьому питанні допоможе відділ повірки та калібрування засобів вимірювальної техніки електричних величин метрологічного центру ДП «Львівстандартметрологія».

З питань співпраці звертайтесь за адресою:
вул. Метрологічна 12, м. Львів
тел.(032) 237-14-09
e-mail: elektro31v@gmail.com

Співпраця з нами гарантія якості та вимога часу!

 

Напишіть нам